Pokličite nas
051 205 151

Doživetja

Kajakaštvo

7850827_m Na svoj račun boste zagotovo prišli ljubitelji divjih voda, saj je Soča za marsikaterega adrenalinskega „odvisnika“ ena najbolj zaželenih ciljev v Evropi. Med kajakaši, pa je le ta najbolj priljubljena destinacija.

Zakaj?

Zato, ker ponuja dogodivščine s kajakom tako za izkušene kajakaše, kot tudi začetnike, ki šele osvajajo ta šport. Za spust s kajakom, so vam na voljo tudi izkušeni in usposobljeni vodniki. Možen je tudi spust za večje skupine, kot so šolski izleti, službeni „team building“ in podobno.

Rafting na Soči

Rafting na Soči je edinstvena izkušnja za vse generacije. Smaragdna reka s številnimi brzicami, nudi adrenalinsko doživetje in uživanje v lepotah narave. Glavna izstopna postaja za rafting je Trnovo ob Soči. Pri raftingu predhodno znanje ni potrebno, zato je primeren za vsakogar. Spuste organizirajo športne agencije, katere priskrbijo vse potrebno -  od opreme do vodnika in vam tako za nič ni potrebno skrbeti.

Pohodništvo

Prečudovita pokrajina v dolini reke Soče, nudi obiskovalcem številne urejene poti za pohodništvo. Pozor, na teh poteh se boste zabavali in odkrili številne lepote naše pokrajine! Ob njih si lahko ogledate korita, izvire, jezera, slapove in ostale znamenitosti. Je pa dolina Soče znana tudi kot izhodiščna točka za zahtevnejše gorske ture, na katerih se nahajajo tudi planinske koče, ki nudijo prenočišča in osvežitev.
Skozi dolino, kot tudi po vrhovih nad njo, potekajo pomembne daljinske oziroma povezovalne poti:
  • Slovenska planinska pot;
  • Via Alpina;
  • Evropska pešpot E7 (prekriža dolino povprek od Nadiže do Baške grape);
  • Alpe Adria Trail (skozi dolino povezuje Grossglockner in morje).
Na tem območju pa je tudi veliko tematskih in krožnih poti, na katerih obiskovalci spoznajo dediščino naših krajev. Ne glede na to ali ste ljubitelj gorskega pohodništva ali pa vam je ljubši vsakodnevni potep po tukajšnjih gozdovih ali grapah, je dolina reke Soče prav kraj za sprostitev vašega telesa in duha.

Kolesarjenje

Poleg številnih ostalih možnosti rekreacije in načinov spoznavanja lepot tolminskega, boste na svoj račun prišli tudi kolesarji – tako profesionalni, kot tudi rekreativni! Raznolikost površja doline Soče, katera se nagaja na stičišču alpskega, dinarskega in mediteranskega sveta in številne gorske ceste, kolovozi ter gozdne poti, vam nudijo neomejene možnosti in prave izzive za kolesarjenje. Če so tovrstne poti za vas prezahtevne, ni nič izgubljeno! Za vas so na voljo zložnejše poti po cestah med vasmi v dolini – brez skrbi, narava tam ni nič manj čudovita in čarobna!

Rečni bob

Izjemno zanimivo doživetje, je spust po reki Soči in njenih valovih ter brzicah, z rečnim bobom ali drugače imenovanim hydrospeedom. Gre za najbolj pristno izkušnjo na brzicah Soče, kjer občutite kako je plavati čez smaragdne valove zgolj s plavutkami in večjim plastičnim  plovcem.

Ribolov na reki Soči

Soča ali drugače poznana kot ribiški eldorado, je pravi raj za ljubitelje ribolova. Na njenih belih brežinah, ribiči muharji uprizarjajo turnirske dvoboje, z znamenito soško postrvjo, imenovano glavatica.

SUP-anje

Vedno bolj priljubljeno je tudi veslanje na veslaški deski ali drugače imenovano SUP-anje. V dolini Soče imate na voljo razburljivo SUP-anje po valovih ali mirno veslanje po jezeru.

Tandemski poleti

Marsikdo popestri svoje počitnice v dolini Soče tudi s tandemskimi poleti s padalom ali zmajem. Ravno zaradi strmih pobočij gora, izjemne termike in nepozabnih ter dih jemajočih panoramskih pogledov, je jadranje nad Julijskimi Alpami še toliko bolj priljubljeno. Na tem območju sta najbolj znani vzletišči Stol in Kobala. Z letališča v Bovcu  se lahko dvignete v višave z jadralnim letalom, si ogledate severozahodno Slovenijo s panoramskim izletom, tisti najbolj drzni pa lahko pristanejo na lastnih nogah, seveda s padalom na hrbtu.

Soteskanje

Ste že slišali za soteskanje? Morda vam je bolj domač izraz kanjonig? Gre za spust v neokrnjene pritoke rek oziroma v rečne soteske in korita, nekateri pravijo, da pri soteskanju območje spoznaš iz žabje perspektive. Gre za atraktivno športno doživetje, ki ga preprosto morate izkusiti. Soteskanje poteka pod vodstvom vodnikov na potoku Pršjak in Sušec.

Zipline Bovec

Za vse adrenalinske navdušence, je v Bovcu na voljo največji zipline park v Evropi, ki nudi več kot dve uri adrenalinskih spustov in zabave nadvdih jemajočo Bovško kotlino. Vsekakor je to nekaj, kar morate preizkusiti.

Naravna kopališča

60814084_m Na tem območju, so v poletnih mesecih polna obrežja rek, saj so kopalci preprosto navdušeni nad čistočo vode in spokojnostjo okolice. Najbolj priljubljena in znana naravna kopališča pa se nahajajo ob:
  • reki Nadiži (Napoleonov most, Robič, Logje in Podbela);
  • reki Soči (prodišča vse od Tolmina do Kobarida);
  • ob Idrijci (Bača pri Modreju in Slap ob Idrijci).